Amabellin dotazníček

8. květen 2008 | 15.04 | rubrika: Poznámky a drobnosti

Tak tady je něco málo o Amabell. Napíšu to podle dotazníčku, který mi ukázala moje mladší sestřička Ishka ve svém deníčku, když jsem přijela z Bradavic na prázdniny domů

komentáře (8) | přidat komentář | hodnocení 1 (1x) | přečteno: 17x

Kdo kdy slaví?

23. leden 2008 | 00.34 | rubrika: Poznámky a drobnosti
  • Alex Feredor: 24. září 1971
  • Amanda Hollyová: 1. prosince 1971
  • Sevila Rampechová: 12. prosince 1973
  • Wilkus Fixel: 22. prosince 1972
  • Narion Themiall: 8. dubna 1971
  • Amabell Tara Savour: 17. května 1972
  • Robert Shepherd: 22. července 1971
  • Kate Littleton: 12. srpna 1971
  • George Glazier: 21. srpna 1972
  • Katleen Jasper: 26. srpna 1971

Spolužáci (třetí ročník)

14. leden 2008 | 03.23 | rubrika: Poznámky a drobnosti

 1.ročník

Albert Gold
Ben Thruffle
Cedric Benci McKenzie
Heremina J. Grandfather
Lili Foster
Matthew Lergon
Olivia Clapet
Paola Sabrina Petersnová
Samantha Moscartova
Walden Macnair
Waleria Over


2.ročník

Alex Cater
Alex Crepty
Samantha Cortez

Leo Northon


3.ročník

Alex Feredor
Amabell Tara Savour
Amanda Hollyova
Eluhejnsi Goldoni


4.ročník

Kate Littleton
Katleen Jasper
Narion Themiall
Robert Shepherd
Wilkus Fixel

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

Jak se hraje slovní famfrpál

28. říjen 2007 | 12.07 | rubrika: Poznámky a drobnosti
Slovní famfrpál, jak ho hrají studenti bradavické Školy čar a kouzel, má vcelku jednoduchá pravidla.
komentáře (5) | přidat komentář | hodnocení 3 (2x) | přečteno: 263x

Tady bydlí Amabell

10. červenec 2007 | 23.33 | rubrika: Poznámky a drobnosti
satelitní mapu Westerleigh

Jak se vaří pišot

27. duben 2007 | 03.13 | rubrika: Poznámky a drobnosti
Oblíbený recept babičky Tarali

4 brambory
jeden žloutek
1/2 kg hrubé mouky
máslo nebo olej
náplň či omáčka dle chuti

Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Nastrouháme na struhadle, osolíme, přidáme žloutek a promícháme s hrubou moukou. Zpracované těsto vyválíme na tenkou placku a nakrájíme na menší čtverečky. Nyní záleží jen na vás, jakou náplní čtverečky plníte. Může to být ochucený tvaroh, tepelně upravené kysané zelí nebo povidla. Náplň klademe na čtverečky tak, aby se daly slepovat na okrajích. Dobře slepené čtverečky dáme do osolené vařící vody. Vybírají se cedníkem, jakmile vyplavou na povrch. Ještě teplé se polévají máslem, medem nebo sladkou omáčkou, případně se posypou tvarohem. Mohou se připravit i na slano, pak se polévají roztaveným sádlem či smaženou cibulkou.

Nový školní rok v Bradavicích

26. březen 2007 | 21.21 | rubrika: Poznámky a drobnosti
Zaujala Tě dobrodružství z bradavického hradu? Chceš se přidat a nastoupit do prvního ročníku? Neváhej, právě probíhají prázdniny a vedení školy přijímá přihlášky!

Nový školní rok v Bradavicích začíná za pár dní!

Než dorazí sova s informačním dopisem, nech se inspirovat, jak prožívala své začátky v Bradavicích Amabell (viz články Děravý kotel , Příčná ulice, První dny ve škole).

Děravý Kotel, Příčná ulice, nákup vlastní hůlky u Olivandera, Bradavický Express...
Kam tě asi zařadí Moudrý klobouk?
žádné komentáře | přidat komentář